Borderless

29 January 2020

10.000 burgers demonstreren tegen racisme en de gemeenteraad spreekt over één incident

Brief aan de Amsterdamse gemeenteraad:

"Op initiatief van mevrouw Poot van de VVD hebben bijna alle partijen verzocht om een debat met de burgemeester n.a.v. het feit dat één demonstrant tijdens de grote antiracisme demonstratie van afgelopen zaterdag een leuze riep die “bedreigend” zou zijn voor de grootste bedreiger van hele bevolkingsgroepen in Nederland.  De partijen Denk en BIJ1 deelden het verzoek terecht niet.

Enkele dagen nadat Nederland een extreem rechtse, op fascistische ideologie gebaseerde partij tot grootste partij verkoos vond de burgemeester het zelf niet nodig om acte de présence te geven bij de demonstratie maar was er wel als de kippen bij om de leuze te veroordelen. Politie en OM doen onderzoek. Hoe is het mogelijk dat de zorg van 10.000 demonstranten en een veelvoud daarvan in het land over de explosieve toename van extreem rechtse “incidenten” zo weinig aandacht krijgt van de politiek. Die incidenten gaan veel verder dan het roepen van een leus. Ik hoef u alleen maar de mishandeling in haar eigen huis van een moslim moeder in Urk in herinnering te brengen of de racistische doodsbedreigingen aan het adres van Sylvana Simons of onlangs aan de voorzitter van Denk Schiedam.

De partij van Thierry Baudet is ondertussen begonnen met de aanval op de academische wereld, op journalisten en kunstenaars. Er is een kliklijn voor het aangeven van docenten, de partij heeft  de politie naar een journalist gestuurd als waarschuwing “we houden je in de gaten”. Het zijn slechts twee voorbeelden van wat nog gaat komen. Forum voor Democratie wil een blank Europa; hoe bedreigend is dat voor al die gekleurde Nederlanders?  Forum dient op alle mogelijke, geweldloze, manieren bestreden te worden en ik verwacht van een progressieve coalitie in Amsterdam beter dan in te stemmen met een debat over een dom incident."

Soort artikel: 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Image CAPTCHA
Vul de tekens uit bovenstaande afbeelding in.

Reageren