27 September 2020

De zorg is ons aller zorg

Steun de acties van de zorgwerkers

Kwalitatief goede zorg is belangrijk voor iedereen. Dat geldt nog meer als mensen in onze omgeving niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Dan worden we ons nóg meer bewust hoe belangrijk goede thuiszorg en een goed verpleeg- of verzorgingstehuis is. Goede zorg is mensenwerk. De mensen die werken in de zorg hebben voldoende tijd en faciliteiten nodig om hun werk goed te doen. Dat komt de kwaliteit ten goede.

Steeds vaker is het tegendeel het geval. De werkers in de zorg strijden daarom voor meer waardering en respect. De werkdruk is hoog omdat in de verpleeg- en verzorgingstehuizen het werk gedaan moet worden met te weinig collega’s. Vaste banen worden ingeruild voor onzekere tijdelijke contracten. Dienstroosters worden pas laat bekend gemaakt. Dat is slecht voor de medewerkers en uiteindelijk voor de cliënten. Werkers in de zorg willen hun patiënten de zorg geven, die ze nodig hebben. Daarbij verdienen ze de steun van ons allemaal!

Dit jaar hebben zorginstellingen honderden miljoenen euro's extra gekregen voor de verpleeghuizen. De zorg zou verbeterd worden en de werkdruk verlicht. Er zouden 8.500 nieuwe mensen worden aangenomen. In de praktijk is er weinig van te merken. Dit geld wordt helaas niet besteed aan meer mensen op de werkvloer. Veel bestuurders in de zorg verdienen wel ver boven de Balkenendenorm. Dat moet veranderen.

De werkgevers in de zorg hebben een akkoord gesloten met drie kleine vakbonden in de sector die slechts 4% van de zorgwerkers vertegenwoordigen. De vakbond Abvakabo dreigt daarmee buitenspel te worden gezet, evenals 96% van de zorgwerkers. Dat pikken deze zorgwerkers niet. Daarom voeren zij actie.

Wij als cliënten, familie van cliënten en mogelijk toekomstige gebruikers kunnen ze steunen. Want de zorg is ons aller zorg.

Wat kunt u doen?

  • Bezoek de website van de zorgwerkers www.fnvvoorzorg.nl en laat uw steun blijken.
  • Spreek uw steun uit aan de zorgmedewerkers.
  • Laat de directie van de zorginstelling horen wat u er van vindt.
  • En doe mee met de manifestaties van de zorg.

Dit is een flyer van het Steuncomité Sociale Strijd: http://steuncomite.wordpress.com

Dossier: 
Soort artikel: 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Image CAPTCHA
Vul de tekens uit bovenstaande afbeelding in.

Reageren