Dump Trump: red de nucleaire deal

08.05.2018

Woensdag 9 mei organiseert het Amsterdams Vredes Initiatief (AVI) een protest bij het Amerikaanse consulaat (Museumplein, Amsterdam) ter verdediging van het nucleair akkoord met Iran.

Nadat Obama met veel moeite een verdrag met Iran tot stand bracht om het maken van kernwapens te voorkomen gooit Trump dit verdrag in de prullenbak. Volgens het Internationaal Agentschap voor Atoom Energie (IAEI) heeft Iran zich steeds aan het verdrag gehouden.

Deze Amerikaanse president is volstrekt onverantwoordelijk en brengt de wereld in gevaar. Het beleid zou juist de andere kant op moeten gaan: alle landen moeten stoppen met het maken van nieuwe kernwapens. Om te beginnen Amerika en Rusland. Ook Israël moet zijn kernwapens ontmantelen.

De VN hebben een verdrag aangenomen dat kernwapens verbiedt. De hele wereld wil van de kernwapens af, alleen de kernwapenstaten houden er arrogant aan vast.

Amsterdam heeft zichzelf ooit uitgeroepen tot kernwapenvrije gemeente, omdat mensen in deze stad weten hoe gevaarlijk dit soort wapens zijn. Een verdrag dat de ontwikkeling van kernwapens inperkt mag niet zomaar worden weggegooid.

Het Amsterdams Vredes Initiatief is in 2016 opgericht door mensen die de oorlogen zat zijn. Met protesten en debatten willen we vrede op de agenda zetten.

Amerikaans Consulaat, Museumplein van 17 tot 18 uur

Soort artikel

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.