2 December 2020

Extreem-rechts terug op het pluche in Griekenland

Met dank aan Europa neemt Grieks extreem-rechts voor het eerst sinds de val van het kolonelsregime in 1974 weer deel aan de regering.

Met dank aan Europa neemt Grieks extreem-rechts voor het eerst sinds de val van het kolonelsregime in 1974 weer deel aan de regering.

De extreemrechtse partij LAOS (Laikós Orthódoxos Synagermós, 'Orthodoxe Volksverzameling') kreeg twee posten in de regering van nationale eenheid die op 11 november gevormd werd. LAOS heeft op het moment zestien vertegenwoordigers in het Griekse parlement en twee Europarlementariërs.
Makis Voridis wordt minister van Infrastructuur en Transport, Adonis Georgiadis adjunct-minister van Ontwikkeling, Concurrentie en Maritieme Zaken. Voorzitter van LAOS is het parlementslid Georgios Karatzaferis, iemand die een hekel aan alles wat Amerikaans is combineert met antisemitisme, homofobie en een voorliefde voor complottheorieën rond 11 september. Makis Voridis nam eerder als hoofd van de 'Hellenistische Beweging' deel aan een door Front National gevormd Europees netwerk.

 

 


Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Image CAPTCHA
Vul de tekens uit bovenstaande afbeelding in.

Reageren