Filmtips in corona-tijd 9

Op tv

Woensdag 27 mei 2020 van 20.30 uur tot 22.30 uur op RTL 7 – John Wick

John Wick is een snoeiharde actiefilm die speelt in de onderwereld van New York. John Wick (Keanu Reeves) neemt het op tegen een groep Russische criminelen die o.a. zijn hond hebben vermoord. In razende en genadeloze vechtscenes rekent hij met ze af. Adembenemend. Gelukkig zit er ook de nodige cynische humor in de film om even bij te komen. De VPRO geeft hem vier sterren.

Donderdag 28 mei 2020 van 20.15 uur tot 21.45 uur op ARTE  - 1918: Aufstand der Matrosen

1918: Aufstand der Matrozen is een historische documentaire over de Duitse Revolutie. Bijna iedereen kent de Russische Revolutie van 1917, maar weinig mensen weten dat een jaar later in Duitsland ook een revolutie uitbrak. Waren het in Rusland de matrozen in Kronstadt, in Duitsland kwamen de matrozen in Kiel in opstand. Zij eisten ‘Brood en Vrede’ en later ook kiesrecht voor mannen én vrouwen en afschaffing van de monarchie. In Rusland verdween de Tsaar, in Duitsland vluchtte de Keizer (naar Nederland!), maar verder hadden die twee revoluties een heel verschillende afloop.

Donderdag 28 mei 2020 van 22.25 uur tot 00.10 uur op SBS 9 – The Visit

The Visit is een film van M. Night Shyamalan en dan weet je het wel, dat wordt weer zweverige hoki-poki-horor. Of toch niet? Eerder maakte hij The Sixth Sense over een jongen die geesten ziet. En Unbreakable over een man die verschrikkelijke ongelukken heelhuids overleeft. Maarrr, The Visit is volgens sommigen andere koek: een geslaagde mystery-thriller over twee kinderen die bij opa en oma gaan logeren. Echter, oei oei, die opa en oma, daar is iets mee!

Online

Richard Jewell is een film over een beveiliger die tijdens de Olympische Spelen van 1996 in een park in Atlanta een bomtas ontdekt. Hij zorgt voor evacuatie. De bom ontploft en ‘de schade blijft beperkt’ tot 2 doden en 100 gewonden. Richard (Paul Walter Hauser) wordt aanvankelijk als een held vereerd, maar dan ontstaan er verdenkingen. Is hij wel zo onschuldig? Politie en pers schieten in een tunnelvisionaire kramp en willen hem laten hangen. Samen met zijn advocaat Watson (Sam Rockwell) verdedigt Richard zich tegen ‘de dodelijke combinatie van FBI en media’. Spannend en echt gebeurd. De negentigjarige Clint Eastwood heeft zich met deze mooie en pakkende film wederom als knap regisseur bewezen. En het Amerikaanse Humanistisch Verbond heeft de film voorzien van een aanbeveling! Te zien bij Pathé Thuis voor € 4,99.

MARX - Frank Lammers kruipt in de huid van Karl Marx: “In tijden van onbehagen, onzekerheid en groeiende ongelijkheid is de theatermonoloog MARX een confronterend, kritisch en gloedvol pleidooi voor vrijheid en menselijke waardigheid". Je kunt de voorstelling gratis bekijken via de livestream op de Facebookpagina van Omroep Tilburg.

Soort artikel

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop