Geen militaire samenwerking met Israël!

De Nederlandse regering is van plan de militaire samenwerking tussen Nederland en Israël te versterken.  Rights Forum heeft een petitie opgezet, waarvoor wij jullie urgente actie vragen.

"Militaire samenwerking met Israël houdt in dat Nederland (indirect) bijdraagt aan schendingen van het internationaal recht en de mensenrechten. Militaire samenwerking met Israël staat haaks op het Nederlandse mensenrechtenbeleid en de Nederlandse verplichtingen onder internationale verdragen als de Conventies van Genève. Kortom, militaire samenwerking met Israël plaatst Nederland aan de verkeerde kant van de geschiedenis.

Daarom roepen wij het kabinet en de Tweede Kamer op om per direct elke vorm van samenwerking met de het Israëlische defensie-apparaat – waaronder het leger en de veiligheids- en defensie-industrie – te beëindigen. Ben je dat eens? Teken dan nu de petitie!"

https://rightsforum.org/petitie/geen-militaire-samenwerking-met-israel/

Overigens protesteren ook andere organisaties. Zie hier PAX: 

https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/militaire-samenwerking-van-nederland-met-israel-geeft-geen-pas

Dossier
Soort artikel

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop