2 December 2020

Golf van geweld in Frankrijk

Olivier Besancenot, woordvoerder van de Ligue Communiste Révolutionnaire eist ‘een onafhankelijke onderzoekscommissie’ om de omstandigheden van het ongeluk dat zondag aan twee jonge mensen uit een Parijse voorstad het leven kostte, op te helderen.

Het ‘ongeluk’ heeft tot een golf van geweld geleid. Uit een eerste onderzoek blijkt dat de politie ernstig nalatig heeft gehandeld.

Besancenot: ‘De exacte omstandigheden waarin het ongeluk plaatsvond en de houding van de politie direct erna moeten zo snel mogelijk door een onafhankelijke commissie worden onderzocht. Volgens de LCR zijn de woedende reacties van tientallen jongeren een zoveelste teken van de diepe sociale crisis in de Franse banlieus, waar een gevoel van minachting en onrechtvaardigheid overheerst. De opstand brengt de marginalisering en grote onzekerheid onder jongeren in de arme wijken van Frankrijk aan het licht. De oplossingen liggen in een politiek vastberaden aanpak van de ongelijkheid, de onzekerheid, de discriminatie. Solidariteit van de hele bevolking is nodig voor een echte aanpak van de armoede en uitsluiting.’

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Image CAPTCHA
Vul de tekens uit bovenstaande afbeelding in.

Reageren