Jongerenkamp tegen de globalisering

01.05.2001

Het Internationale Jongerenkamp van de Vierde Internationale wordt dit jaar geen apart moment, maar is onderdeel van de internationale mobiliseringen, onder de noemer “Sociale strijden, globale rechten”. Het zogenaamde zomerkamp, dat dit jaar voor de achttiende maal plaatsvindt, is geboren uit de noodzaak om samen over de antikapitalistische strijd van jongeren na te denken, over de grenzen heen. De opkomst van sterke bewegingen tegen de globalisering maakt dit instrument voor analyse en discussie des te nuttiger. Het kamp wordt dit jaar daarom een internationaal jongerenkamp tegen de globalisering.

Iedere dag is er een forum, met onderwerpen variërend van de strijd tegen multinationals en milieuvernietiging tot de strijd voor een feministische politiek en samenleving, waar Titti de Simone van de Italiaanse lesbische beweging zal optreden. Andere onderwerpen zijn de schuldenlast en oorlog in de Derde Wereld en het kamp zal afgesloten worden met een oproep de hoop te doen herleven: Een andere wereld is mogelijk!

Ook zijn er workshops over o.a. ecologie en arbeid, het Zapatisme, de Olympische Spelen, vrouwen en economische onzekerheid, de commercialisering van het onderwijs, voedsel, onafhankelijke media, heteroseksuele mythen, de geschiedenis van het feminisme. Uiteraard is er genoeg ruimte voor vertier. De traditionele feesten, waaronder het vrouwenfeest en het homo- en lesbofeest, zullen weer volop voorbereid worden.

Het kamp wordt in een park gehouden in de buurt van Viterbo, dertig kilometer van Rome. Het is met bus, trein of auto bereikbaar. Er zal gezorgd worden voor vervoer uit Genua naar het zomerkamp en eventueel kan er gezorgd worden voor vervoer terug naar Nederland -maar dan moeten we heel snel weten hoeveel mensen dit willen! Neem dus snel contact op met de Socialistiese Arbeiderspartij: saprebel@dds.nl of 020-6259272.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.