Manifest Palestijnse jongeren

25.01.2011

In niet mis te verstane woorden (‘Fuck Hamas. Fuck Israël. Fuck Fatah. Fuck UN. Fuck UNWRA. Fuck USA’) wordt zowat iedereen die het leven van de jongeren verziekt de mantel uitgeveegd; “We zijn er ziek van dat we gevangen zitten in deze politieke strijd, ziek van de nachten donker als kool met vliegtuigen cirkelend boven onze huizen; ziek van onschuldige boeren neergeschoten in de bufferzone omdat zij voor hun land zorgen; ziek van baardige kerels die, rondlopend met hun geweren, hun macht misbruiken (…) we zijn ziek en moe van het leven van een shit-leven, gevangen gehouden door Israël, in elkaar geslagen door Hamas en volledig genegeerd door de rest van de wereld.”

De directe aanleiding voor het manifest was de intimidatie door Hamas militanten van een jongerenorganisatie, het Sharek Youth Forum. Het manifest stelt drie simpele eisen; “We willen drie dingen. We willen vrij zijn. We willen een gewoon leven kunnen leiden. We willen vrede. Is dat teveel gevraagd?”

Vooral dat zowel Palestijnse facties als Fatah en Hamas als de Israëlische bezettingsmacht zo krachtig worden veroordeelt heeft aandacht getrokken.

In een reactie verklaarde de groep in de eerste plaats de Israëlische bezetters als de vijand te zien en het de Palestijnse partijen vooral te verwijten dat ze niet in staat zijn het lot van de bevolking te verbeteren.

De tekst is in het Nederlands vertaald en te lezen op de website van Doorbraak: http://www.doorbraak.eu/?p=4194.
Blog van de groep: http://gazaybo.wordpress.com.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.