Naar het Westerpark

07.09.2021

Het WOONPROTEST op 12 september verhuist naar het Westerpark, met een mars naar de Dam na afloop van het podiumprogramma. Er is in overleg met Gemeente Amsterdam besloten dat de oorspronkelijke locatie op de Dam niet voldoende capaciteit biedt voor de verwachte opkomst.

De organisatie van het WOONPROTEST kondigt dinsdag 7 september aan dat de demonstratie verplaatst wordt naar het Westerpark. De organisatie verwacht dat de Dam te klein zal zijn voor de verwachte opkomst en verplaatst het protest om de veiligheid en de toegankelijkheid van de demonstranten te waarborgen.

Tijdens het WOONPROTEST zal een diverse line-up aan sprekers invulling geven aan het podiumprogramma. Organisaties als de Verdedig Noord, Woonopstand, FNV, de Woonbond, en Amsterdam City Rights voeren het woord.

Politici zullen een manifest van de organisatie in ontvangst nemen. Tussendoor treden muzikale acts Hang Youth, Sophie Straat en Massih Hutak op.

Het programma zal worden geleid door moderator Fatima Faïd.

Aankomend weekend zullen er op verschillende locaties middagen worden georganiseerd waar demonstranten hun eigen spandoeken en borden kunnen maken voor het protest.

Geïnteresseerden kunnen op de volgende locaties terecht:

- Donderdag 08/09 (vanaf 20:00) ROOD Utrecht, Wijde Begijnestraat 122, Utrecht

 - Vrijdag 10/09 (14:00 - 20:00) Paradiso, Weteringschans 6, Amsterdam

- Zaterdag 11/09 (15:00 - 20:00) Skatecafé, Gedempt Hamerkanaal 42, Amsterdam

- Zondag 12/09 (11:00 - 13:00), Arcam (Architectuurcentrum Amsterdam), Prins Hendrikkade 600, Amsterdam

Tenslotte zijn er na 12 september nog verschillende andere protesten. Hier komen naar verwachting nog meer initiatieven bij. De bevestigde demonstraties zijn:

- Woonopstand, 17 oktober, Rotterdam,

- Woonverzet, 13 november, Den Haag

Soort artikel

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop