4 June 2020

Solidair met vluchtelingen We Are Here

Vluchtelingen van Wij Zijn Hier voeren al jaren actie tegen het onmenselijke asielbeleid in Nederland. Dit beleid is namelijk niet sluitend waardoor sommige mensen niet terug kunnen naar hun thuisland, maar in Nederland ook hun basisrechten worden ontzegd. Dit geldt ook voor velen van de Wij Zijn Hier groep, anderen uit de groep worden bedreigd met deportatie. 

De demonstratie begint op 28 april om 14:00 James Wattstraat 56 Amsterdam

Wij Zijn Hier kraakt panden om de onmenselijke situatie waarin zij leven zichtbaar te maken en de situatie van afgewezen maar onuitzetbare vluchtelingen in Nederland aan de kaak te stellen. Keer op keer wordt Wij Zijn Hier ontruimd, op straat gezet en weer in onzekerheid gestort, zonder uitzicht op permanente opvang.

Ook andere Amsterdammers zijn op zoek naar onderdak. Sociale huurwoningen worden verkocht en de wachtlijst voor woningzoekenden blijft groeien. Buurten verpauperen en worden vervolgens platgegooid om plaats te maken voor dure woningblokken. Door doelbewuste, vaak landelijke, politieke keuzes verliest Amsterdam haar unieke karakter en groeit het uit tot een stad voor de rijken.

Dezelfde rechtse partijen die verantwoordelijk zijn voor dit afbraakbeleid wijzen vervolgens naar vluchtelingen om de aandacht hiervan af te leiden. Als gevolg van de toenemende racistische en repressieve retoriek in de politiek is er een klimaat geschapen waarin fascistische groepen openlijk vluchtelingen intimideren.

Wij gaan daarom zaterdag 28 april de straat op om onze solidariteit te betuigen met Wij Zijn Hier. De gentrificatie van onze stad en de haat richting vluchtelingen moet een halt worden toegeroepen. Iedereen in Amsterdam heeft recht op onderdak, zorg, onderwijs en werk, ook als mensen niet de juist papieren hebben!

De volgende organisatie steunen de actie: 
ADM Amsterdam, Alle Kleuren Oost, Amsterdam BIJ1, Amsterdam City Rights, Amsterdams VredesInitiatief, BAMM, BDS Amsterdam, Bezorgde Amsterdammers, The Black Archives, Comité 21 maart, Dekolonisatie Netwerk voormalig Nederlands Indië, Dipsaus, Doorbraak, FAIRcity Amsterdam, Feminist Art Fest, The Feminist Club Amsterdam, Feministen in Verzet, Gelukszoekers, Grenzeloos, Grutjes, Guerilla Kitchen Amsterdam, Here to Support, Laat ze niet lopen, Marokkaanse Vrouwen Vereniging Nederland -MVVN, Maruf, Marxistische Studenten Utrecht, Movement of Colour, Movement X, New Urban Collective, NieuwLand, Nlvanonsallen, OCCII, Piratenpartij Amsterdam, Radicaal, Politieke Jongeren BIJ1, Revolutie - voorheen Vonk, Revolutionaire Eenheid, SEHAQ, Queer Refugees Group, Socialisme.nu, Soul Rebel Movement, Steungroep Vrouwen Zonder Verblijfsvergunning, STIL Utrecht, Strijd Tegen Racisme, University of Colour, Verenigde Communistische Alliantie, De Verrekijker, Vrouwen Tegen Uitzetting, We reclaim our pride, Wit Aan Zet en Women's March The Netherlands.

Soort artikel: 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Image CAPTCHA
Vul de tekens uit bovenstaande afbeelding in.

Reageren