Solidariteit met strijd voor democratie op Bogazici Universiteit in Turkije

De Turkse staat heeft op 1 januari 2021 een nieuwe rector van een van de meest prestigieuze universiteiten van Turkije, Bogazici Universiteit, benoemd. Sindsdien vinden er protesten tegen deze door de staat benoemde rector, Melih Bulu, plaats op de campus en nu ook in andere delen van de stad. Studenten, docenten en werknemers van Bogazici accepteren deze top-down, ondemocratische inmenging van de staat in de universiteit niet.

Politiegeweld tegen vreedzame demonstranten laat de situatie escaleren. Sinds het begin van de protesten zijn honderden studenten gearresteerd en in elkaar geslagen. Professoren houden elke dag een demonstratie voor het rectoraatsgebouw. De Bogazici universiteit eist het ontslag van Melih Bulu en vrije en democratische verkiezingen om zelf de rector te kiezen.

Morgen om 15:00 uur organiseert het Bogazici Solidarity Platform , bestaande uit meer dan 10 maatschappelijke organisaties, op het Museumplein in Amsterdam een solidariteitsdemonstratie met de studenten, professoren en werkers van de Bogazici Universiteit in hun strijd voor democratie en tegen politiegeweld.

Soort artikel

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop