Steun voor de slachtoffers van de aanslag in Ankara

 Op 10 oktober werden minstens 106 activisten gedood en raakten honderden gewond bij een aanslag op een demonstratie voor vrede en democrate in Ankara, Turkije. Verschillende mensen worden nog steeds vermist.

 De slachtoffers werden gedood door twee zelfmoordterroristen. Hoewel de aanslagplegers al werden gevolgd door de politie, waren er geen veiligheidsmaatregelen om de demonstratie te beschermen. De politie verscheen pas na de explosies ter plekke: ze blokkeerde de doorgang voor ambulances en bestookte de overlevenden met traangas. Mensen die probeerden hun gewonde vrienden en kameraden te helpen werden aangevallen door de politie. Deze verwaarlozing van hun verantwoordelijkheid en de wreedheid van de kant van de machthebbers had nog meer doden en gewonden tot gevolg.

 Onder de slachtoffers waren actieve vakbondsleden, feministes, socialisten, studentenactivisten, anarchisten, sociaaldemocraten, communisten en supporters van de Koerdische beweging voor vrede en democratie.

Tientallen van onze vrienden en kameraden hebben grote behoefte aan financiële hulp voor noodzakelijke operaties, voor protheses en om hun dagelijkse leven te kunnen leiden.

Tijd dringt en we kunnen hen nu helpen. Maak een donatie over naar NL25INGB0005571638 (Grenzeloos, Haarlem, Nederland) ov.v. 'Ankara'. Wij zorgen ervoor dat het geld naar onze vrienden in Turkije gaat die er borg voor staan dat het naar de overlevenden van de aanval gaat.

 

Tags
Soort artikel

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop