13 August 2020

Stop vreemdelingendetentie

Op dit moment zijn migranten in opstand gekomen tegen hun vreemdelingendetentie. Honger- en zelfs dorststakers komen in verzet tegen hun detentieomstandigheden.

 

Nederland zet met opzet uitgeprocedeerden in detentie om ze zo onder druk te zetten het land “vrijwillig” te verlaten. Deze 'vrijwilligheid' is voor de overheid noodzakelijk omdat veel landen van herkomst geen onvrijwillige terugkeer accepteren.

De autoriteiten treden keihard op tegen de stakers. In de gevangenis op Schiphol is de staking gebroken door de stakers in de isoleercel te zetten. Met de gevangenis in Rotterdam wist de Vereniging Asieladvocaten en -juristen Nederland (VAJN) op tijd af te spreken dat de isoleercel niet zou worden gebruikt tegen de stakers. Desalniettemin wordt ook daar de repressie opgevoerd.

In de schaduw van deze gebeurtenissen vraagt Vluchtelingenwerk aandacht voor een ander probleem. Elk jaar komen circa 500 mensen aan op het vliegveld en vragen asiel aan. Deze personen, inclusief gezinnen met kinderen, worden automatisch in vreemdelingendetentie gezet. Hun asielprocedure moeten ze in gevangenschap afwachten.

Nederland behandelt de net aangekomen vluchtelingen schandalig door ze te detineren en zorgt ervoor dat personen die vaak al getraumatiseerd zijn door detentie en marteling in het land van herkomst, opnieuw getraumatiseerd worden door hun detentie in Nederland. Ook is het volkomen onacceptabel dat kinderen worden gedetineerd.

Steun daarom de petitie die Vluchtelingenwerk organiseert via de website: www.leveninveiligheid.nl

Tags: 
Dossier: 
Soort artikel: 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Image CAPTCHA
Vul de tekens uit bovenstaande afbeelding in.

Reageren