2 December 2020

'Witte illegalen' pakken draad weer op

Na jarenlange strijd, meerdere hongerstakingen en acties heeft een grote groep zogeheten 'witte illegalen' nog steeds geen verblijfsvergunning.

Na jarenlange strijd, meerdere hongerstakingen en acties heeft een grote groep zogeheten 'witte illegalen' nog steeds geen verblijfsvergunning. De witte illegalen zijn mensen die vaak jarenlang in Nederland gewerkt hebben en premies hebben betaald, maar die door het beleid van de overheid beroofd zijn van al hun rechten en bedreigd worden met uitzetting. Hoewel vorig jaar via een commissie van burgemeesters een deel van deze groep alsnog gelegaliseerd werd, blijven velen met lege handen achter. Na een periode van relatieve rust gaan de 'witte illegalen' en hun sympathisanten dan ook wederom over tot actie.
Het comité 'Geen mens is illegaal' organiseert van zondag 27 mei tot en met zaterdag 2 juni iedere dag tussen 10:00 en 17:00 uur protesten bij het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. Alle steun, in de vorm van solidariteitsbetuigingen, aanwezigheid, praktische hulp of geld, is uiteraard van harte welkom.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Image CAPTCHA
Vul de tekens uit bovenstaande afbeelding in.

Reageren