Poetin, bindmiddel voor de Europese samenhorigheid

27.03.2018

Groeiende eensgezindheid onder de Westerse democratieën: Poetin bedreigt de wereldvrede en moet gestraft worden! Al de helft van de Europese lidstaten heeft ingestemd met sancties tegen Moskou! En gelukkig hebben  we de NATO niet ontbonden samen met de Sovjet-Unie, want nu zie je hoe noodzakelijk ons bondgenootschap blijft!

Het is aandoenlijk hoe slecht de would be acteurs in de diverse Europese hoofdsteden hun rolletje spelen. De Britse premier voelt blijkbaar zelf dat de casus van de vergiftigde ex-geheimagent Skripal een beetje licht weegt om er een nieuwe Varkensbaaicrisis mee te openen; het Verenigd Koninkrijk heeft trouwens geen al te beste reputatie bij het onderkennen van chemische wapens.  De verontwaardiging van onze would be acteurs lijdt inderdaad onder een zekere ongeloofwaardigheid aangezien ze weinig gewetensproblemen hebben met de duizenden drenkelingen in de Middellandse Zee, dat ze met regimes in Turkije en Libië - in vergelijking waarmee Poetin vrij beschaafd lijkt - deals afsluiten en dat Israel rustig een volk kan elimineren zonder dat een Europese coalitie over sancties rept. Misschien herinner je je de Israelische raid met 9 doden in 2010 op de Freedom Flotilla naar Gaza, maar je herinnert je niet de sancties van de EU, want die waren er niet. Die waren er ook niet toen de Franse geheime diensten in 1985, tijdens het Mitterrandtijdperk,  een aanslag pleegden op het Greenpeaceschip Rainbow Warrior dat ‘spioneerde’  voor … een kernvrije wereld. Het begint er zelfs steeds meer op te lijken dat Sarkozy niet een aanslag pleegde, maar een oorlog ondersteunde tegen Khadafi met als gunstig resultaat dat een kroongetuige  van een miljoenentransactie voor Sarko’s verkiezingscampagne verdween.

Natuurlijk zullen de Europese derderangsacteurs dit allemaal afdoen als koren op de molen van Poetin. Maar wie de verfoeilijke methodes van de Russische autocraat ietwat geloofwaardig aan de kaak wil stellen zal iets minder hypocriet moeten zijn dan onze Europese leiders.

Dit stuk verscheen eerder op Ander Europa.

Dossier
Soort artikel
Reactie van:

Gerrit Zeilemaker (niet gecontroleerd)

wo, 03/28/2018 - 11:10

Om maar niet te spreken van de oorlog in Jemen waar 'bondgenoot' Saoedi-Arabië al drie jaar bombardeert met logistieke steun van de Verenigde Staten en Groot Brittannië. De Verenigde Naties noemden het conflict onlangs nog de 'ergste humanitaire crisis ter wereld'. Twaalf miljoen mensen dreigen van de honger te sterven! Vrijwel niets van te horen in 'onze' media.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.