Verklaring van ROOD

Vanmiddag om 17.00 kregen wij te horen van Jannie Visscher dat de SP de ondersteuning aan ROOD op financieel, administratief, personeel en facilitair gebied heeft opgeschort.

Hiervoor wordt als reden aangegeven dat de voorzitter, Olaf Kemerink, en een algemeen bestuurslid, Robin de Rooij, geen lid meer zijn van de SP. Dit zou in strijd zijn met de statuten van ROOD. Volgens onze lezing van de statuten, die ook bevestigd is door een zaakbehandelaar, zijn ze allebei nog lid van ROOD, in ieder geval tot vier weken na schriftelijke bekendmaking van hun royement. De ALV vond plaats binnen die termijn, vandaar dat zij ook verkozen konden worden tot voorzitter en algemeen bestuurslid.

Daarnaast zijn de twee geroyeerden afgelopen zondag met overgrote meerderheid van de stemmen verkozen, met respectievelijk 75% en 71% van de stemmen op de drukst bezochte ledenvergadering in jaren. Ook hebben de leden zich uitgesproken tegen de politieke royementen, door de campagne van sptegendeheksenjacht.nl als ROOD te ondersteunen.

Wij zien onszelf als de jongerenorganisatie van de SP. Dit willen wij ook graag blijven. Afgelopen ledenvergadering hebben we een jaarplan met grote meerderheid aangenomen vol met plannen om aan de slag te gaan met het verder opbouwen van ROOD en de SP. De huidige maatregelen maken dit onmogelijk en zijn daarom een klap in het gezicht van onze hardwerkende en enthousiaste leden. We hopen dat het partijbestuur snel tot inkeer komt en stopt met het saboteren van haar eigen jongerenorganisatie.

Het liefst hadden wij dit statement gepubliceerd op onze website. Helaas hebben wij hier geen toegang meer toe en publiceren we het daarom op sociale media.

Dossier
Soort artikel
Reactie van:

Lubach W.J

wo, 11/25/2020 - 12:32

Mijn SP begint steeds meer trekjes te vertonen van een Noord Koreaanse Volkspartij .Alles wordt van bovenaf beslist  de leden mogen enkel als klapvee opdraven

Reactie van:

r.lubbersen

wo, 11/25/2020 - 12:49

Na het afkijken van The Kingmaker, een documentaire over Imelda Marcos, met talloze voorbeelden van extreem geweld van rechts en de staat tegen vakbonden en linkse partijen, ging ik nog even achter mijn pc zitten. Daarop trof ik een brief van Jannie Visscher, voorzitter van de SP, waarin ze de maatregelen aankondigt die in de verklaring van ROOD worden opgesomd. Een reden voor mij om direct te reageren:
"Beste Jannie,Midden in deze nacht kan ik mijn verontwaardiging over de maatregelen tegen ROOD niet intomen. Voorlopig om twee redenen:1. De argumenten om het Platform en het Forum tot partijen te bestempelen deugen niet. Vergaderingen, conferenties, een bestuur, e.d., als dat de criteria zijn, dan is elk lidmaatschap van een vereniging, stichting, bedrijf of school voldoende reden voor royement.2. De inhoudelijke motivering deugt ook niet, het is onzinnig om helemaal geen rekening te houden met ondemocratisch gewelddadig optreden van 'de heersende klasse' tegen een meerderheid van de bevolking als haar belangen worden bedreigd en in zo'n situatie de zelfverdediging te organiseren. Met jullie standpunt omarm je Allende en verketter je Mandela. Foute boel voor een serieuze linkse partij.Ik hoop op spoedige inkeer, dus ongedaanmaking van de royementen en de maatregelen tegen ROOD.Met kameraadschappelijke (?) groet,Rob Lubbersen."

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop